سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شیرانی-غلامعباس

جشنهای باستانی ایرانیان

جشنهای باستانی ایران

*** *** ***

جشن نوروز جشن یلدا جشن سده جشن مهرگان سپندار مذگان

جشن نوروز : جشن نوروز بزرگترین جشن ایرانیان باستان که تاکنون نیز ادامه دارد. از آداب و رسوم قبل از نوروز ، کاشتن سبزه ، خانه تکانی و جشن فروردگان است. ده روز قبل از عید نوروز را فروردگان می گویند. آن ها معتقد بودند روح از دست رفتگان در این چند روز به کنار افراد خانواده آمده و برای افراد خانواده ی خود طلب خیر و رزق و روزی می کنند و افراد خانواده برای مردگان خیرات می دهند. جشن نوروز سیزده روز است. 12 روز آن به مناسبت 12 ماه سال و یک روز برای حضور در طبیعت است.

جشن مهرگان : مهمترین جشن بعد از نوروز است. از شانزدهم مهر ماه شروع می شود و شش روز به طول می انجامد. فلسفه ی جشن مهرگان ، پاس گذاری از خداوند به خاطر نعمت هایی است که به انسان ارزانی داشته و تحکیم دوستی و محبت میان انسان هاست.

 شب یلدا : اولین شب زمستان، یک دی شب یلدا نام دارد. افراد خانواده دور هم جمع شده، با تنقلات ، شیرینی ، هندوانه و شاهنامه خوانی از یک دیگر پذیرایی می کنند.

جشن سده : صد روز پس از اول ابان، یعنی دهم بهمن با بر افروختن آتش به مناسبت پایان سرما به جشن و شادی می پرداختند. در نوروز و مهرگان بزرگان به کوچک تر ها هدایایی اهدا می کردند.

سپندارمذگان (اسپندارگان) : پنجم اسفند روز بزرگداشت زن، مردها به زن ها هدایایی اهدا می کردند.

------------------------------------------------------------------- 

برافروختن: روشن کردن * تحکیم : حکم شدن * اهدا : تقدیم کردن * بیهوده : بی فایده * اندوخت : جمع کرد *

محقق : پژوهشگر، کسی که تحقیق می کند * چاپار : حیوانی که چهار دست و پا داشته باشد * تهی مغز : نادان، احمق